We.Stream lanceert veilige mobiele WiFi-hotspot tijdens CES 2018

0
261
We.Stream lanceert veilige mobiele WiFi-hotspot tijdens CES 2018
We.Stream lanceert veilige mobiele WiFi-hotspot tijdens CES 2018

Mobiele data-aanbieder Mondicon lanceert op 9 januari 2018 tijdens ‘s werelds grootste techbeurs CES in Las Vegas een nieuw product: We.Stream.

We.Stream is een veilige mobiele WiFi-hotspot, voorzien van ingebouwde Cloud-SIM technologie. Hierdoor kunnen gebruikers veilig en onbeperkt internetten in meer dan 100 landen wereldwijd (waaronder China, Verenigde Staten, Australië en Europa).

We.Stream is dankzij het innovatieve karakter geselecteerd om deel uit te maken van de Nederlandse StartupDelta delegatie onder leiding van Prins Constantijn. Het Holland Paviljoen neemt een prominente plek in op Eureka Park, de plek waar tijdens CES de laatste innovaties en technologieën worden gepresenteerd.

Jurgen ter Hoeve (CCO) vertelt meer over het te lanceren product: “We.Stream richt zich op intercontinentale reizigers, multinationals en resellers. Het gebruik van internet op een smartphone, tablet of laptop in andere continenten, is door de hoge roamingkosten meestal erg duur. Veel mensen maken daarom in het buitenland gebruik van publieke WiFi-hotspots. Maar het verbinden met publieke WiFi-netwerken is zeer riskant. Ze worden vaak door hackers gebruikt om informatie te onderscheppen. We.Stream biedt hiervoor de oplossing. Reizigers hebben met We.Stream altijd en overal een eigen veilige en betaalbare WiFi-hotspot op zak.”

Ingebouwde security-laag en gebruik van eigen simkaarten

We.Stream is voorzien van een ingebouwde security-oplossing, waardoor zakelijke gebruikers overal ter wereld veilig kunnen internetten. Joachim de Wild (CTO) licht dit aspect verder toe: “Met de mogelijkheid om directe peer-to-peer VPN tunnels vanaf de We.Stream op te zetten, wekken we momenteel veel interesse bij grote multinationals. Zij krijgen met onze oplossing letterlijk alle tools in handen om een veilige tunnel op te bouwen tussen het apparaat en het eigen corporate netwerk. Hierdoor fungeert We.Stream als een veilige hub waarmee medewerkers op iedere plek ter wereld kunnen connecteren met het bedrijfsnetwerk en het internet.”

Het device heeft de afmeting van een smartphone en een accu die tot 15 uur mee gaat. We.Stream kan tevens als powerbank fungeren zodat smartphones en tablets veilig kunnen worden opgeladen. Daarnaast biedt de mobiele WiFi hotspot twee vrije SIM-slots voor fysieke simkaarten. Het staat de gebruiker dus vrij om, indien gewenst, naast de ingebouwde Cloud SIM ook eigen simkaarten te gebruiken.

Onbeperkt Internet in meer dan 100 landen

Bij de eenmalige aanschaf van het apparaat à € 149,- (excl. BTW) is standaard een 2 GB databundel inbegrepen die in meer dan 100 landen gebruikt kan worden. De klant kan vervolgens met één klik via het touchscreen van de We.Stream additionele databundels van 2, 5 of 10 GB aanschaffen. Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen dankzij de ingebouwde Cloud SIM in meer dan 100 landen wereldwijd gebruikt worden. Voor frequente reizigers biedt We.Stream ook een jaar lang wereldwijd onbeperkt internet aan voor een eenmalig bedrag van € 249,-. Alle databundels zijn eenvoudig bij te bestellen via het touchscreen van het apparaat en komen na betaling middels creditcard of PayPal account direct beschikbaar.

“Een Nederlandse gebruiker die veelvuldig reist en een jaar lang iedere maand 2GB aan data verbruikt in bijvoorbeeld China of de Verenigde Staten betaalt bij We.Stream slechts €398,- eenmalig (aanschaf apparaat à € 149 + een jaar lang onbeperkt internet à € 249). Voor hetzelfde verbruik betaalt een klant bij zijn eigen mobiele provider duizenden euro’s. Wereldreizigers kunnen met We.Stream dus flink besparen op data roaming kosten en zullen het device al binnen één buitenlandse trip terugverdienen”, stelt Ter Hoeve.